Co Vás při prodeji zajímá...

Potvrzeno! Prezident Miloš Zeman v pátek podepsal zákon o zrušení daně z nabytí nemovitých věcí. Ruší se tak zákonné opatření Senátu z roku 2013 o povinnosti hradit 4% z kupní ceny nemovitosti jako daň za její nabytí.

V záplavě informací, týkající se nové dočasné situace ohledně koronaviru, by neměla zapadnout informace, týkající se předkupního práva.

Trend růstu cen bytů zatím pokračuje i v roce 2020, kde u všech segmentů bytového fondu dochází k růstu. Nejrychleji rostoucí jsou ceny bytů v cihlových domech v osobním vlastnictví, naopak nejmenší nárůst cen zaznamenaly byty v panelových domech v družstevním vlastnictví. Průměrná cena bytu v cihlovém domě se zastavila na novém historickém maximu...

Popularita malých bytů v České republice rok od roku roste. Příčinou je zdražování nemovitostí. Lidé proto raději vyhledávají menší dispozice za příznivější ceny. Na tento trend reagují i developeři, kteří ve svých bytových projektech staví více garsonek a apartmánů 1+kk a 2+kk. Rozměrově se pohybujeme od průměrných 30 do 54 m2.

Vlastníte nemovitost, nebo jste ji v minulém roce nabyli, či naopak prodali? Máte nemovitost, kterou pronajímáte? Vás všech se bude v roce 2020 týkat daňová povinnost. K nemovitostem se váže hned několik daní, pojďme si v nich udělat jasno.

Chystáte se prodat nemovitost a řešíte, jak na to? Bez realitky? S realitkou? Jak správně stanovit cenu nemovitosti? Bude prodej bezpečný? Jak prodat za maximum?Podívejme se na základní rady, kterých je dobré se při prodeji nemovitosti držet.

Zimní měsíce se nezdají jako ideální doba k prodeji nemovitosti. Se vstupem do nového roku máme často mnoho pracovních povinností či starosti se zimní dovolenou. K prohlídkám nemovitostí neláká ani počasí. Přesto (a právě proto) může být prodej nemovitosti v zimě dobrý nápad. Nevěříte? Tady je 11 důvodů, které vás přesvědčí - a jeden nejdůležitější...